Testovací sraz SCM Olomouckého kraje

V termínu 24. – 26. 11. 2023 se v ostravské hale uskutečnil Testovací sraz členů SCM Olomouckého kraje. Náš kraj uskutečnil toto setkání společně s SCM Zlínského a Jihomoravského kraje. I přes termínovou kolizi s MČR v přespolním běhu a Finále běžeckého poháru mládeže se z našeho kraje zúčastnilo celkem 19 atletů zařazených do SCM.

Účastnící se atleti SCM byli v letošním roce mimo tradičního testování pohybových schopností opět důkladně prohlédnuti sportovním lékařem a fyzioterapeuty. Každý atlet a osobní trenér obdrželi mailem výsledky z testovacího srazu a zprávu od lékaře a fyzioterapeuta s doporučeními pro trénink.

Dále také proběhla přednáška o antidopingovém programu I run clean a beseda s letošním juniorským mistrem Evropy v běhu na 800 metrů Jakubem Dudychou a jeho trenérem Lukášem Dejdarem. V průběhu srazu proběhlo také několik společných tréninků ve skupinách podle sportovní specializace atletů.

Děkujeme všem zúčastněným trenérům za pomoc při realizaci srazu a atletům přejeme, aby získané poznatky využili ve svém tréninku.

Do závěrečné přípravy před halovou sezónou 2024 přejeme všem pevné zdraví a spoustu sportovního štěstí.