Mezikrajové utkání staršího žactva

V neděli 10. 12. 2023 se v Ostravské hale uskutečnilo Mezikrajové utkání družstev staršího žactva. Toto utkání se poprvé uskutečnilo v novém formátu DNA (Dynamic new athletics) a bylo rozděleno na tři skupiny. Jak si vedl výběr Olomouckého kraje se dozvíte v příspěvku…

Projekt DNA vznikl za účelem zatraktivnění atletiky a několikrát už v jeho rámci proběhla klání na mezinárodní úrovni. Nyní si svou premiéru ve větším měřítku odbyl i na našem území.

Jak již bylo zmíněno, uskutečnila se tři mezikrajská utkání. Dvě hostila pražská Stromovka. V rámci jednoho utkání se proti sobě postavily týmy kraje Liberecký, Ústecký, Plzeňský a Praha. Druhé utkání pak proběhlo mezi týmy krajů Karlovarského, Pardubického, Středočeského a Královéhradeckého. V Ostravě se proti sobě postavily výběry Olomouckého, Moravskoslezského, Zlínského, Jihomoravského kraje a Vysočiny.

Závodilo se celkem v deseti disciplínách: 60 metrů, 60 metrů překážek, 300 metrů, 800 metrů, v dálce, výšce, kouli, 5×60 metrů překážek mix, 4×200 metrů a stíhací štafefa (tzv. Hunt), která určila celkové pořadí družstev.

Výběr Olomouckého kraje se představil ve vynikající formě před blížící se halovou sezónou 2024. V průběhu celého utkání se pral o čelní pozici s výběry Moravskoslezského a Jihomoravského kraje a před rozhodující Hunt štafetou byly rozestupy mezi těmito třemi celky v pouhé 1 vteřině. Nakonec družstvo staršího žactva Olomouckého kraje vybojovalo vynikající 2. místo. Děkujeme všem závodníkům a trenérům za účast a za vzornou reprezentaci Olomouckého kraje.

Kompletní výsledky závodu.

Fotografie ze závodu (M. Esterka).