Sportuj jako Zátopkovi 19. 9. 2022

V pondělí 19. 9. 2022 si připomeneme stoleté výročí narození legend české atletiky Dany a Emila Zátopkových. V souvislosti s tímto výročím připravil Český atletický svaz projekt „Sportuj jako Zátopkovi“. Více informací ve článku.

V tento den proběhnou na 100 atletických stadionech napříč Českou republikou atletické závody a soutěže primárně zaměřené na hod a běh, tedy disciplíny, ve kterých se slavný pár proslavil po celém světě. V Olomouckém kraji se soutěže a závody uskuteční na 7 místech a předpokládáme účast více než 800 atletů a atletek.

Stoleté výročí narození Emila a Dany Zátopkových vnímáme jako významné připomenutí odkazu legendární sportovní dvojice a rádi bychom, aby rezonovalo napříč naší společností. Právě takový efekt by měl projekt „Sportuj jako Zátopkovi“ přinést. Půjde zároveň o oslavu našeho sportu s tím, abychom opět přivedli co nejvíce dětí a mládeže k pohybu a k atletice a využili tuto akci například také jako náborovou nebo příležitost si zasportovat, zazávodit a přispět tak k tomu, aby si naše společnost uvědomila nutnost sportování pro děti již od malička a naučení se základních pohybových dovedností.