4 medaile z LODM 2022

Po 11 letech pořádal Olomoucký kraj opět Hry letní olympiády děti a mládeže. Za tropického počasí proběhly ve dnech 28. – 30 . 6. 2022 na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc atletické soutěže, kde náš kraj reprezentovalo 32 atletů.

Výprava našeho kraje pod vedením Zdeňka Rakowského vybojovala 4 medaile a dalších 10 umístění do 8. místa. V porovnání s předchozími ročníky, jsme na letošní olympiádě byli o něco méně úspěšní.

Nejúspěšnější atletkou byla Ema Berková (TJ Šumperk), která s velkým přehledem zvítězila v běhu na 800 metrů starších žákyň časem 2:17,37 min., k tomu ještě přidala bronzovou medaili v běhu na 300 metrů za čas 41,40 s.

Dalším medailistou byl dle předpokladů také Vojtěch Herinek (AK Olomouc). Vojta vybojoval stříbrnou medaili v hodu oštěpem starších žáků výkonem 56,16 metrů.

Velkou radost rodině Berkových přidala mladší sestra Emy Nina Berkovu (TJ Šumperk), která vybojovala medaili v hodu oštěpem mladších dívek. Za výkon 31,27 metrů brala bronz.

Jen těsně pod stupni vítězů skončila Viktorie Hrudníková (AK Olomouc) ve skoku do výšky mladších dívek, která v osobním rekordu 153 cm brala nepopulární bramborovou medaili. Další 4. místo přidal Jiří Esterka (AK Olomouc) ve skoku do dálky mladších chlapců. Jirka skočil 535 cm.

Bohužel na poslední chvíli přišel náš tým o jednu z opor a medailovou adeptku sprinterku Johanku Šafářovou, kterou zasáhla infekce mononukleózy…

Děkujeme všem atletům a jejich trenérům za předvedené výkony a vzornou reprezentaci Olomouckého kraje. Poděkování za skvěle uspořádané závody patří také pořadatelům, rozhodčím a činovníkům závodu.

Kompletní výsledky atletických soutěží LODM 2022.

Fotografie Z. Rakowského ke stažení ZDE.

Výsledky atletů Olomouckého kraje na LODM 2022: