Děvčata z Gymnázia Šumperk ovládla republikové finále Středoškolského atletického poháru 2021.

Ve středu 13. 10. 2021 proběhlo v Praze na Slávii Republikové finále Středoškolského atletického poháru. Letošní ročník soutěže byl opět poznamenán koronavirovou krizí a proběhlo pouze toto celostátní finále bez předchozích okresních a krajských kol. Z Olomouckého kraje bylo pozváno Gymnázium Šumperk v kategorii dívek i chlapců jako tradiční účastník celostátních kol. Jak se reprezentantům našeho kraje dařilo se dozvíte v článku…

Lépe se dařilo družstvu dívek, které svými výkony dosáhlo na zlatou medaili. Celkem tým nasbíral 8855 bodů a předčil tak soupeřky na druhém místě (Gymnázium Břeclav) o 469 bodů. Právem patří dívkám poklona za atletické výkony, které zvládly ve velmi chladném a větrném počasí.

Největší tahounkou týmu byla Klára Dobešová, která se radovala z vítězství ve dvou disciplínách. Ovládla skok vysoký výkonem 157cm a také běh na 200m v čase 26.53s.

Družstvo chlapců bylo díky zraněním a nemocem šité horkou jehlou, a tak i srdnaté výkony na lepší než šestou pozici nestačily. Celkem hoši posbírali 8142 bodů.

Velká gratulace dívkám za skvělé výkony a vítězství na mistrovství ČR družstev středních škol.