Rozvoj atletické infrastruktury KASO navzdory pandemii

Navzdory pandemii a omezením v závodní a tréninkové činnosti se v Olomouckém kraji u členů Krajské atletického svazu Olomouc pilně pracuje na zlepšení stavu a rozšíření infrastruktury atletických sportovišť. Více informací a fotky z průběhů výstaveb a rekonstrukcí naleznete v příspěvku.

Ve Šternberku pokračuje výstavba nového atletického stadionu podle plánu a již získává požadované obrysy. První etapa výstavby zahrnuje vybudování atletické dráhy o šesti drahách se sektory pro další atletické disciplíny, včetně střední travnaté plochy jako dopadové plochy pro vrhačské disciplíny.

Nový atletický stadion ve Šternberku budou využívat nejen závodníci z Atletického klubu Šternberk, ale také děti a studenti základních škol a gymnázia v rámci hodin tělesné výchovy. O využití sportoviště má zájem i Dům dětí a mládeže ve Šternberku, Sportovní klub SKI-OB Šternberk, Vincentinum a další sportovci.

V Olomouci na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc probíhá plánované zateplení a výměna oken budovy atletického tunelu společně dalšími úpravami a s rekonstrukcí posilovny. Vše jde podle harmonogramu tak, aby bylo připraveno pro pořádání Her X. letní olympiády dětí a mládeže, které se zde uskuteční 27. 6. – 1. 7. 2021.

V Přerově na stadionu SK Přerov 1908 se také usilovně pokračuje na rozšíření a rekonstrukci atletického stadionu. Nově by i stadion SK Přerov 1908 měl mít parametry pro pořádání nejvyšších atletických soutěží ČR. Stadion bude rozšířen na 8 drah na ovále i rovince s novým povrchem a budou zrekonstruovány všechny stávající sektory a vybudován navíc nový sektor pro dlouhé hody mimo hlavní plochu stadionu.