Brněnští atleti usilují již několik let o realizaci atletické haly kampus v Brně – Bohunicích.

Tradiční souboj mezi potřebami sportovců, záměry města, kraje a MŠMT, nově i NSA a boj o získání peněz na stavbu, vrcholí. Vše je v podstatě připraveno. Projekt, místo stavby, vysoutěžení dodavatelé stavby, čeká se na stavební povolení…ale bude dostatek peněz? Získat prostředky je stěžejním záměrem petice, kterou významně podporuje Český atletický svaz a v jejímž čele je petiční výbor s předsedou Jihomoravského KAS a významní atleti, kteří mají neoddiskutovatelné zásluhy na reprezentaci naší země, atletiky a koneckonců i Brna, trojskokanka Šárka Kašpárková a výškař Svatoslav Ton.
Atletická hala v Brně by významně pomohla atletice u nás. Halová sezóna se v ČR v podstatě odehrává ve dvou halách v ČR (Vítkovice a Olymp Praha + nafukovačka na Strahově) a pokud by byla k dispozici další hala s 200 m oválem a hledištěm pro 2200 lidí, rozhodně by to české atletice výrazně pomohlo!
Proto i my v Olomouckém kraji bychom měli podpořit stavbu haly v Brně svými podpisy na Petici. Všechny AO/AK již získaly text petice a zároveň podpisový arch a požádáme vás o podporu vašimi podpisy (do 20.6.).
Ano, záleží nám na tom, abychom měli v ČR a zejména v blízkosti na Moravě novou atletickou halu!
Ano, jsme si vědomi, že Olomoucký kraj má malý počet atletických sportovišť, ŽÁDNOU ATLETICKOU HALU S 200 METROVÝM OVÁLEM a že řada klubů a oddílů nemá vůbec k dispozici atletický 400 metrový ovál, že některé stadiony nemají dosud zázemí, že řada oddílů se snaží získat prostředky na výstavbu, rekonstrukce, vybavení a alespoň tunel pro zimní přípravu…
Ano, víme, že je to běh na dlouhou trať!
Podpořme nyní Brno a oni potom podpoří zase nás! 
Petici můžete podpořit také online zde.