Šternberk konečně postaví atletický stadion, hotový má být letos.

Zastupitelstvo ve Šternberku schválilo výstavbu atletického stadionu. Na ovál s doskočišti a vrhačskými sektory získalo město dotaci ve výši 50 procent nákladů od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT). Hotovo by mělo být letos.

Šternberk dosáhl na více než 20 milionů korun, polovinu z celkových 42 milionů korun, na záměr, na který již město získalo stavební povolení. Hotovo však podle podmínek MŠMT musí být do konce roku.

První etapa zahrnuje vybudování samotné atletické dráhy a sektory pro další atletické disciplíny, včetně střední travnaté plochy jako dopadové plochy pro vrhačské disciplíny. Již proběhlo výběrové řízení na dodavatele.

Nový atletický stadion ve Šternberku by využívali nejen závodníci, ale také děti a studenti základních škol a gymnázia v rámci hodin tělesné výchovy.

O využití sportoviště má zájem i Dům dětí a mládeže ve Šternberku, Sportovní klub SKI-OB Šternberk, Vincentinum a další sportovci.

Areál zahrnuje ovál o šesti drahách se sprinterskou rovinkou, nabídne sektorová sportoviště pro technické disciplíny a na travnaté ploše vnitřního hřiště s dopadovou plochou pro vrhačské disciplíny poskytne zázemí místním fotbalistům pro malou kopanou i ragbistům.

Držíme palce ať jde práce od ruky a brzy je hotovo.