Hejtman ocenil medailisty z LODM

Se sportovními nadějemi, které úspěšně reprezentovaly olomoucký kraj během Her IX. letní olympiády dětí a mládeže, se setkal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Společně s náměstkem pro oblast sportu Petrem Vránou ocenili v prostorách Vlastivědného muzea v Olomouci ty, kterým se na sportovištích pořádajícího Libereckého kraje podařilo získat některou z medailí.

Děkuji všem medailistům i jejich trenérům za vzornou reprezentaci. Usilujeme o to, aby dětskou olympiádu pořádal v roce 2021 Olomoucký kraj. To je výzva pro všechny naše mladé sportovce,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Atletická reprezentace Olomouckého kraje na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže 2019 přivezla celkem 6 medailí a 23 finálových umístění.

Zlatou medaili vybojovala ve vrhu koulí starších žákyň závodnice AK Olomouc Martina Mazurová výkonem 12,76 m.

Další zlatou medaili získal v běhu na 300 m mladších žáků závodník TJ Šumperk Ayrton Lambertucci za výkon 38,86 s.

Stříbrnou medaili ze skoku vysokého starších žáků si pověsil na krk Matěj Háp z AK Olomouc za výkon 186 cm.

Další stříbrnou medaili pro Olomoucký kraj získala Kateřina Kasparová z SK Hranice v hodu oštěpem mladších žaček výkonem 38,45 m.

Bronzové medaile získaly Darina Homoláčová z AK Olomouc ve skoku dalekém mladších žaček za výkon 504 cm a Ema Klimentová z AK Šternberk v běhu na 800 m starších žákyň za čas 2:16,67 min.