Republikové finále Poháru rozhlasu s Českou spořitelnou 2018

V úterý 12. 6. 2018 se v Olomouci na stadionu TJ Lokomotiva konalo republikové finále jubilejního 50. ročníku Poháru rozhlasu s Českou spořitelnou.

Po technické stránce měl tu čest se pořadatelství zhostit domácí Atletický klub Olomouc. Závody měly opravdu kvalitní úroveň odpovídající významnému jubileu soutěže. Bylo k vidění spoustu mimořádných atletických výkonů. Za zmínku stojí především rekord ČR v kategorii starších žákyň Adély Novotné z Jablonce, která v běhu na 60 m vytvořila nový rekord časem 7,58 s. Mezi chlapci dosáhl nejkvalitnějšího výkonu domácí Nicholas Adensam, který závod na 1500 m běžel v čase 4:09,72.

Zápolení školních družstev přihlíželi mimo jiné patronka soutěže úspěšná výškařka Michaela Hrubá či někdejší mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková.

Ve třech kategoriích zvítěžili žáci ZŠ Jeseniova z Prahy 3, v jedné triumfovala domácí ZŠ Heyrovského z Olomouce.

Starší žáci ze ZŠ Heyrovského v Olomouci měli o to větší důvod k radosti, neboť o devět bodů pokořili nejlepší historický výkon soutěže, který dosud držela opavská Englišova a nový rekord ustavili na hodnotě 7562 bodů! Gratulujeme.

 

Videoreportáž ze závodu dostupná na Facebooku „Jsem Atlet“ zde.

Přenosy ČT Sport – 1. část, 2. část, 3. část

Článek na webu atletika.cz zde.